Voeding is een belangrijke factor bij gezondheid en ziekte. Als u bedenkt welk belang ons maagdarm stelsel heeft voor gezondheid en u realiseert zich dat de gemiddelde Nederlander meer dan 70 kg suiker per jaar naar binnen werkt, dan begrijpt u de relatie. Veel mensen eten zich ziek. Er zijn vermoedelijk weinig aspecten van de gezondheid waar meer verwarring over bestaat dan juist over onze voeding. Mensen kunnen vandaag de dag door de bomen het bos veelal niet meer zien. Allerlei diëten die elkaar op essentiële punten lijken tegen te spreken. De ene hype na de ander en allemaal verdwijnen ze na verloop van tijd omdat ze toch niet waarmaken wat ze beloven of omdat het gewoon niet vol te houden is om altijd op dieet te zijn.

Samen met belangrijke wetenschappelijke instituten in binnen en buitenland zijn we van mening dat er niet zoiets bestaat als een gezonde voeding die een algemene geldigheid heeft.

Er zijn wel algemeen geldige inzichten over de ongezonde effecten van bepaalde onderdelen van de Westerse voedingsgewoonten. Zo bestaat er geen twijfel meer over het ziekmakende effect van de gigantische suikerconsumptie waar de meeste mensen zich aan blootstellen. Ook behoeft het geen betoog dat alle voeding die om cosmetische of andere redenen gezuiverd wordt (witbrood, witte rijst etc.) het lichaam belangrijke stoffen onthoudt.

Persoonlijke voeding

In z`n algemeenheid zijn we van mening dat er een persoonlijke voeding is. Een voedingsadvies (geen dieet!) dat optimaal is afgestemd op uw eigen specifieke stofwisseling. Bij die voeding voelt u zich het meest optimaal, zal het gewicht zich optimaliseren en zal het zeker bijdragen aan uw vitaliteit en gezondheid.

We hebben als CCG de bijzondere mogelijkheid om de voeding af te stemmen op de uitkomsten van de haar-mineralen analyse.

Aangezien de gemiddelde westerse mens veel te veel koolhydraten eet en een verkeerd idee heeft van de rol van (gezonde) vetten zal er in de meeste gevallen een advies gegeven worden dat een variatie is op het thema ‘koolhydraat-beperking’. Wetenschappers zijn het er over eens dat de overconsumptie van koolhydraten een belangrijke ziekmakende factor zijn in onze samenleving. Insulineresistentie (onderliggende oorzaak van Diabetes type II, hart- en vaatziekten, overgewicht etc.) is een epidemisch probleem. Naar verwachting zal het aantal Diabetes patiënten in Nederland in 2025 verdubbeld zijn tot 1,4 miljoen. Voor het grootste deel zou dit te voorkomen zijn wanneer de door ons gebruikte inzichten worden toegepast.

Maatwerk

We werken samen met verschillende natuurvoedingsdiëtisten die de kennis en de vaardigheid bezitten om het advies op individueel niveau aan te passen en praktisch uit te werken, mocht u daar behoefte aan hebben. Ook werken we veel met de methode van Yvonne Lemmers (www.gripopkoolhydraten.nl).