HRV metingen nu mogelijk bij CCG. Bodygard HRV recorder met 2 electroden

De ‘wil’ van het autonome zenuwstelsel.

Het menselijk lichaam kent een actieve stand (stress; vluchten of vechten) en een rust stand (herstel, rust en spijsvertering). beide kanten van het systeem moeten met elkaar in evenwicht zijn, zoals we dat ook verwachten van een boekhoudkundige balans. Evenwicht tussen kosten en baten. Je kunt nu eenmaal niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Hoewel…. er bestaat zoiets als een krediet waardoor je een tekort aan inkomsten voor een bepaalde periode kunt bijpassen. Zo leven de meeste mensen ook op krediet wat hun gezondheid betreft. Het krediet is een keer op en dan krijg je de rekening gepresenteerd: ziekte. Gedrag, de levensstijl van mensen, is op deze manier direct van invloed op gezondheid en ziekte.

Het immuunsysteem en het neuro-hormonale systeem zijn de belangrijkste regelsystemen van de mens. Het neuro-hormonale systeem bestaat uit een netwerk van hormoonklieren samen met het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel heet ‘autonoom’ omdat het onafhankelijk van onze wil functioneert. Dat zou de gedachte kunnen oproepen dat we dat systeem dus niet kunnen beïnvloeden. Niets is minder waar. We beïnvloeden het constant, alleen niet (alleen) door gedachten maar door gedrag.

Firstbeat: wereldleider in HRV metingen.

Al heel lang is in de wetenschap bekend dat je de toestand van het autonome zenuwstelsel, en daarmee van één van de belangrijkste regelsystemen, kunt berekenen aan de hand van een ECG (Elektrocardiogram). HRV staat voor Heart Rate Variability (variatie in de hartslag intervallen). Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of iemand in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) dan wel in de rust stand (slapen, eten, ontspannen). En in een meerdaagse meting kun je zien hoe het met de balans is gesteld.

Om nog concreter inzicht te krijgen in de relatie levensstijl en klachten én om nog gerichter te kunnen adviseren op het niveau van gedrag en gezondheid heeft CCG met ingang van september de meerdaagse HRV meting geïntroduceerd. Dat betekent dat mensen gedurende 3 dagen en nachten worden uitgerust met een zeer compacte lichtgewicht recorder (van Firstbeat uit Finland, ) en twee elektroden. De opgeslagen ECG data wordt na afloop in specialistische software in de computer geanalyseerd en verwerkt en leidt tot een gedetailleerd leefstijl-advies.

Stress en herstel overzicht

Na verloop van tijd kan een controle meting duidelijk maken of de veranderingen in het gedrag samen met de behandeling tot het gewenste resultaat heeft geleid. De testfase is inmiddels afgerond naar volle tevredenheid. De eerste cliënten dragen nu inmiddels de HRV recorder, en er is een kleine wachtlijst van ca. 6 weken. De kosten van de analyse bedragen euro 95,= ex BTW.

Mocht u belangstelling hebben voor deze analyse, dan kunt zich opgeven via info@ccgonline.eu.

 

Is het ontstaan van kanker te voorkomen?  Het verzwegen verhaal over kanker

Al vele jaren zijn we geïnteresseerd in en betrokken bij gezondheidsbevordering en ziektepreventie in het algemeen. Als voor één ziekte zeker geldt dat ‘voorkomen beter is als genezen’ dan wel voor de ziekte kanker.

Al in 1931 is de Nobelprijs uitgereikt aan de Duitse biochemicus Dr. Otto Warburg voor zijn ontdekking waarom een gezonde cel een kanker cel wordt. Hij heeft vastgesteld dat wanneer de zuurstofdruk in een cel daalt beneden de 35% van normaal er slechts twee mogelijkheden zijn. Ofwel de cel sterft of de cel verandert in een ‘primitieve overlevingscel’ en wordt daarmee kankercel. Dramatisch is het gegeven dat hoewel meer dan 80 jaar wetenschappelijk onderzoek deze bevinding van Warburg nog nooit heeft kunnen tegenspreken, het kankeronderzoek wereldwijd toch al die tijd al aan dit wetenschappelijke feit voorbij gaat.

De Amerikaanse wetenschapper prof. Brian S. Peskin heeft na zeer grondig literatuur onderzoek kunnen vaststellen wat meer dan 80 jaar na Warburg in de wetenschap bekend is over factoren die waarborgen dat de zuurstofdruk in de cel optimaal blijft. Op dit punt blijkt de hedendaagse wetenschap veel verder te zijn dan in de tijd van Warburg mogelijk was.

Prof. Peskin komt tot een vijf-stappen plan om kanker te voorkomen:

  1. Neem om een maximaal zuurstoftransport naar de cel te handhaven, dagelijks voldoende van de essentiële vetzuren basis-omega-6 (linolzuur) en basis-omega-3 (alfa-linoleenzuur). Neem hiervan dagelijks ¾ gram per 16 kg lichaamsgewicht.
  2. Zorg voor een juiste mineralenbalans in de cellen
  3. Zorg voor dagelijkse inname van voldoende dierlijke eiwitten uit biologische of vrije uitloop bronnen, die vrij zijn van antibiotica, pesticiden en hormonen.
  4. Zorg ervoor dat je de hoeveelheid koolhydraten die je dagelijks eet zo klein mogelijk houdt.
  5. Zorg voor voldoende ontgifting van het lichaam.

Voor punt 1 verwijzen we naar het nieuwsbericht over ‘Vetzuren’ elders in deze Nieuwsbrief. De punten 2 t/m 5 zijn al in onze standaard aanpak binnen CCG geïntegreerd.

De mineralenbalans is zelfs op individueel niveau te toetsen (haar-mineralen analyse) waardoor maatwerk in de suppletie mogelijk is. Het belang van koolhydraatbeperking en het vermijden van belastende stoffen in de voeding is een dagelijks weerkerend thema in onze praktijk.

Ook het belang van ontgifting is een terugkerend thema. Voldoende schoon water drinken is daarbij een eerste belangrijke stap. Waar dat nodig is kunnen we die ontgifting krachtig ondersteunen door het gebruik van CHD-FA (Fulvinezuur). Dit product is bij CCG verkrijgbaar.

Voor meer achtergrond informatie: “Het verzwegen verhaal over kanker – Al bijna een eeuw kan kanker voorkomen worden en genezen worden”. ISBN 9789079872435.

 

Het ene vetzuur is de andere nietOkinawa verzuurolie

Onze lichaamscellen bestaan uit een celkern, celplasma en een celwand of celmembraan. Deze celwand is het belangrijkste communicatiemiddel van de cel met de buitenwereld.

Naar schatting heeft een volwassen mens ca. 100 biljoen cellen. De celmembraan van al deze cellen bestaat voor de helft uit eiwitten en voor de helft uit vet (vetzuren).

Een belangrijk deel van deze vetzuren, is erg belangrijk voor de zuurstofopname van de cel. Hoeveel zuurstof je ook in je bloed hebt, als je geen essentiële vetzuren op celniveau hebt, nemen je cellen niet genoeg zuurstof op uit de bloedsomloop, met alle gevolgen van dien.

Soorten vetzuren

We onderscheiden twee groepen van vetzuren; de basis-essentiële vetzuren en de derivaten (=afgeleide). Er zijn twee soorten basis essentiële vetzuren: basis-omega 3 (alfa-linoleenzuur) en basis-omega 6 (linolzuur). Deze basis essentiële vetzuren kunnen worden omgezet in derivaten zoals EPA/DHA (visolie), GLA en CLA.

Voortschrijdend inzicht

Hoewel de heersende opvatting is dat we vooral de derivaten moeten gebruiken is dat gebaseerd op een wetenschappelijk onjuistheid. Ook is er de foute aanname dat alle basis essentiële vetzuren die door het lichaam worden opgenomen door het lichaam worden omgezet in derivaten. Het lichaam gebruikt meteen een veel grotere hoeveelheid basis essentiële vetzuren dan derivaten, wel 20x zoveel.

We hebben de literatuur van prof. Peskin er goed op nageslagen en kunnen niet anders dan concluderen dat hier sprake is van voortschrijdend inzicht en dat we daarom de koers t.a.v. het gebruik van essentiële vetzuren dienen te veranderen.

Het enige product op de Nederlandse markt dat in alle opzichten voldoet aan de bevindingen en de criteria zoals Peskin die heeft verwoord is de biologische koudgeperste oliemix van Okinawa. Deze olie is uitsluitend vloeibaar (niet gecapsuleerd) verkrijgbaar en is op smaak gebracht met biologische citrusolie. Met ingang van september is binnen CCG vervangt deze olie onze eerder gebruikte vetzuur-preparaten.

 

In de greep van de ziekte van Lyme Infectie met Borrelia

Vorig jaar september gebeurde het. Na lang dokteren, ook in het alternatieve circuit, was ik er helemaal klaar mee. De ernstige allesoverheersende vermoeidheid in mijn lijf, die mijn leven volledig bepaalde, liet zich niet uitschakelen. De huisarts begon over psychische hulp, want zij kon niets vinden, dus zou het daar vast mee te maken hebben. De Bio- resonantie arts, waar ik tot dan toe al anderhalf jaar heen ging, gaf mij geen hoop op verbetering en ik werd het slikken van voedingssupplementen helemaal zat, zeker in combinatie met een dieet waarin koemelk, gluten en suiker verboden waren.

Ik heb het roer omgegooid. Ik ben gestopt met werken en sporten en gaf aan mezelf toe dat mijn lijf dat gewoon niet aankon, ondanks mijn leeftijd (24 jaar). Eigenlijk was ik alleen nog maar moe, en moedeloos doordat ik me realiseerde was ik de afgelopen 8 a 9 jaar had geprobeerd om meer energie te generen. Het was allemaal op niets uitgelopen, en strijdlust was weg.

Een vriendin van mij vertelde dat ze naar Wim Gelderblom ging en dat het boek Grip op Koolhydraten (GOK) ook echt iets voor mij zou zijn. Ik belde naar de praktijk en kon een week later al terecht. Wim bleek een vriendelijke, empathische en super gemotiveerde man, met passie voor zijn vak. Nadat ik mijn verhaal had gedaan ging ik naar huis met een GOK boekje en nieuwe hoop.  Aanvankelijk was ik sceptisch, hij was tenslotte niet de eerste noch enige die mogelijkheden zag dat ik me snel beter zou voelen en ook hij begon over aangepaste voeding en voedingssupplementen… Door middel van een haaranalyse werden de juiste voedingssupplementen bepaald en ik begon te experimenteren met GOK. Al gauw kwam ik erachter dat deze manier van eten mij minder flauwe momenten opleveren, maar de energie bleef nog uit. Na een half jaar onder behandeling te zijn bij Wim, voelde ik me eigenlijk niet beter. Ook mentaal zat ik er helemaal doorheen, ik deed tenslotte alles wat me gezegd werd en zowel ik als Wim wisten niet wat de reden was dat de behandeling niet aan leek te slaan.

Tot ik iemand tegen kwam die mij vertelde dat zij de Ziekte van Lyme had. De Borrelia bacterie kan op mensen worden overgedragen door teken. Dit deed een belletje rinkelen. Op mijn vijftiende heb ik namelijk behoorlijk wat teken uit mijn arm geplukt. En toen er geen kring om heen kwam, dacht ik dat ik geluk had gehad. Maar de vermoeidheidsklachten begonnen in diezelfde tijd… Pas later kreeg ik een verstoord cyclus en begon mijn lever moeite te krijgen met het zuiver houden van mijn lichaam. Tijdens een afspraak met Wim legde ik dit aan hem voor. Ook bij hem gingen de belletjes rinkelen. Ineens leek het kraakhelder waarom de behandeling niet aansloeg. Als het de Ziekte van Lyme was, die mijn lichaam in zijn greep hield, was het geen wonder dat niets daardoorheen kwam. Na een nosode-kuur, wisten we het zeker. En ik ben meteen begonnen met Fulvine-zuur, terwijl ik de Borrelia-nosode bleef gebruiken.

Inmiddels zijn we drie maanden verder en ben ik weer aan het werk. Ik heb voldoende energie om leuke dingen te doen, te sporten en vrienden te ontmoeten! Daarnaast ben ik een stuk opgewekter en sta ik veel positiever in het leven. Mijn beker is weer halfvol! En dat is voor het eerst sinds een hele lange tijd.

M. S. te Z.

 

Ontstoring van kindervaccinaties blijkt de oplossing!

Na 3,5 jaar van het kastje naar de muur gestuurd te zijn door “specialisten”, kwam ik via een logopediste terecht bij CCG. Nadat het toegestuurde formulier ingevuld te hebben, kwam al vrij snel een afspraak. Ik vond het erg prettig dat Wim mij en de klacht van mijn dochter serieus nam. Die klacht hield met name in dat onze dochter al jaren lang extreem kwijlt. We hebben wat dingen doorgenomen en er volgde al snel een behandeling. Mijn dochter bleek zou een mogelijke blokkade hebben overgehouden van mijn medicatie (tegen epilepsie) tijdens de zwangerschap, het weeën stimulerend middel dat ik kreeg tijdens de bevalling (Oxytocine) en de vaccinaties die ze had gekregen.Nadat Wim een duidelijke uitleg had gegeven zijn we met een kuur begonnen om alle vaccinaties te ontstoren. Na een week of twee werden de symptomen van de klacht al stukken minder, en toen de kuur voorbij was waren de klachten zo goed als weg. We hebben nog één keer een kuur gedaan, en sindsdien zijn de klachten weg.. De andere twee mogelijke blokkades hebben we daarom niet meer hoeven aanpakken.

Mijn ervaringen met CCG zijn mij heel goed bevallen!

A. G. te W.