CEASE staat voor ‘Complete Elimination Autistic Spectrum Expression’. Deze methode is ontwikkeld door de homeopatisch arts dr. Tinus Smits (✞ 2010).

Deze zeer gewaardeerde collega heeft baanbrekend werk gedaan op het vlak van het detecteren en behandelen van blokkades, aanvankelijk vooral gericht op de behandeling van kinderen en volwassen binnen het Autistisch Spectrum. Hij heeft met deze methode aangetoond dat ASS (Autistisch Spectrum Stoornissen) in veel, misschien wel de meeste, gevallen veroorzaakt worden door een opeenstapeling van verschillende blokkades.

Doordat deze blokkades als een ‘interne stress-generator’ kunnen worden beschouwd hebben ze een enorm ondermijnend effect op de conditie van de betrokkene. CCG heeft in de afgelopen jaren kunnen vaststellen dat veel, vaak nog jonge, kinderen hierdoor biochemisch en fysiologisch ernstig ontregeld zijn, met alle gevolgen van dien. In feite is de toepasbaarheid van deze inzichten niet beperkt tot ASS maar geldt het voor de meeste leer- en/of gedragsstoornissen alsof veel andere gezondheidsklachten.

Binnen CCG wordt de CEASE-therapie geïntegreerd met de andere methoden binnen de systeemvisie toegepast.